Halve finale wedstrijden d.d. 25 februari en 28 februari 2019

De eerste halve finales van de A groep stonden op voornoemde data op het programma. De kraker tussen Bert-Jan Hidding/Bas Sibum en Wim Brouwer/Daniel Cazemier alias B &B tegen D & W! En wat voor één wedstrijd werd het, gespeeld op de 2 de negen van Cypress Point! Ook de 2de halve finale tussen de gebroeders Wim en Tom Roosen (De Golfballen) tegen de dames Margo van Bodegom en Myrte van Dijk (Single Ladies). Deze werd gespeeld op Riviera nabij Los Angeles.

B & B tegen D & W:

Voor sommige spelers is op tijd komen een dingetje. En voor een halve finale is dat nog meer van belang. Er was dus enige stress vooraf! Of werd dit al ingezet als strijdmiddel door B & B? De wedstrijd op Cypress Point begon dus te laat. Enigszins opgewonden door de omstandigheden namen D & W direct het initiatief en stonden in no time 2 up! Feitelijk was dit voor het eerst dat B & B tegen een achterstand aankeken in de competitie. Maar 2 up na 2 holes geeft ook weer andere psychische stress blijkt maar weer. Daniel en Wim verslapten in hun spel en Bert-Jan en Bas namen hun kans direct waar. Hole 3 werd nog een square, maar hole 4 was voor B & B na een put van 9 meter die viel!

1 up nog voor D & W. Inmiddels ontvouwde zich een geweldige wedstrijd van gedegen niveau met zeer mooie highlights! Alle holes tot en met 7 werden gehalved. Hole 8 viel ten prooi aan Bert-Jan en Bas en zo was het weer level. Nu moet de lezer weten dat de laatste 9 holes van Cypress Point niet de makkelijkste zijn, dus respect voor de spelers. Ondanks greensome bijna alles op par spelen met een verdwaalde birdie er tussen door zegt wel iets…….

Hole 9 ook een square dus ging de wedstrijd verder op hole 1. Inmiddels was de spanning te snijden. Hole 1 was voor B & B en zij stonden nu voor het eerst voor in de wedstrijd. Ook de tijd begon nu een factor te worden. Running out of holes, heet zo iets. Elke hole vanaf nu werd bepalend….. en jazeker D & W rechten de rug en hole 10 was weer voor hen. Level! Game on. Hole 11 en mooie square en dan komt hole 12. Daniel heeft hier een put van 1,9 meter voor de win. De put val niet. Dat komt zichtbaar (te) hard aan. Weer een hole door. En dan lijkt het fout te gaan. Ondanks 2 fantastische drives op de par 4, gaat de approach van D & W de diepe fairway bunker in. En als Daniel vervolgens onvoldoende afstand slaat richting de green, slaan B & B toe. Bert-Jan slaat zijn bal op de green. Bas heeft nog een put van een meter of 9, maar D & W komen 1 slag later aan op de green. Bas put een gimmie en daarmee is de wedstrijd gespeeld. Bas en Bert-Jan gaan door naar de FINALE.

De Golfballen tegen Single Ladies:

Veel spanning vooraf bij beide teams. Ruim op tijd aanwezig zodat er nog even goed ingespeeld kom worden. (zoals ’t heurt!) De wedstrijd gespeeld op Riviera omdat er tee-box werkzaamheden waren op Cypress Point met de forward tees.

De gebroeders Roosen begonnen zeer voortvarend! Of begonnen de dames bewust met de handrem erop? We zullen het niet weten, maar Wim en Tom stonden na 2 holes ook 2 up! Het schijnt mij dat de Single Ladies dit expres deden om ze bunkerzand in de ogen te strooien. Want daarna waren ze furieus. Hole na hole werd door ze gewonnen en slechts een enkele hole werd nog gehalved. Na 9 holes 3 up voor de Single Ladies. De gebroeders Roosen werden er stil van en de dames meer luidruchtig…. De laatste 4 holes werden nog keurig verdeeld, maar het pleit was beslecht! Single Ladies door naar de finale en de gebroeders Roosen nemen het op in de troostfinale tegen Daniel Cazemier en Wim Brouwer.

Tot Slot!

De grote finale wordt nu gespeeld op 21 maart om 20.30 uur. Voorafgaand de troostfinale om 18.45 uur. De hoofdprijs van deze enerverende indoorcompetitie – een rondje Bernardus of een rondje Dutch- is inzet. Gaan de Single Ladies of B & B met deze prijs aan de haal?

  • Golfbanen
  • Golfpro info
  • Indoorcompetitie 2019/2020
  • Contact