uitslagen laatste wedstrijden van poule C en D d.d. 14-02-19

Vanavond werden de laatste wedstrijden gespeeld in poule C en D. Met een verrassende uitslag! Team Albatros pakte uit! Lees snel verder………

Het Albatros Team tegen The Eagles:

Frank de Jong en Ben Bakker, team The Eagles, speelden tegen de dames Marjolijn de Velde en Annette Bartelds genaamd Albatros Team. Beide teams hadden nog een kans op plek 2 in de poule. En het werd bij aanvang van de wedstrijd op Le Golf National al snel duidelijk dat de dames zich hier zeer bewust van waren. De dames vertrokken van de “mens” tee en de heren van de “black” tee. Het indoorsysteem maakte om onduidelijke redenen geen verschil namelijk tussen rood en geel. En omdat er wel enig verschil moest zijn tussen dames en heren, werd het euvel zo opgelost. De banen werden wat langer zo voor beide teams, maar het mocht de pret niet deren.

De dames waren direct bij aanvang super gedreven en dat bleven ze ook. Elkaars zwakheden werden in de greensome prima gecompenseerd en vooral het spel op de green was van hoge kwaliteit. De heren stonden erbij en keken ernaar. En voor ze het wisten stonden ze 4 down. Enkele holes werden gehalved, maar de heren kregen geen enkele grip op de dames. The Eagles namen het verlies sportief op. Door het resultaat eindigden ze op de laatste plaats in de poule, maar met opgeheven hoofd maakten ze kenbaar dat ze hadden genoten van de gezellige competitie. De dames van Team Albatros nemen het nu op tegen de nummers 2 van poule C. Wie dat zijn geworden leest u hierna.

De Golfballen tegen S en S.

Een belangrijke wedstrijd want plaats 1 van de poule stond op het spel. Beide teams konden er nog aanspraak op maken. Ger Sudmeijer van S & S liet zich in deze wedstrijd bijstaan door Kees van Oostenrijk, want zijn vaste maatje Theo Stroosnijder is nog steeds in de Algarve in Portugal. De Golfballen, bestaande uit de jonge gebroeders Wim en Tom Roosen, hadden de baan de prachtige Ierse golfbaan “Old Head” voorgelopen. Maar dat hadden hun tegenstanders ook gedaan. Beide teams hadden zich dus voorbereid en hun “gameplan” gemaakt.

De eerste en relatief makkelijke par 4 werd na 2 goede drives op lengte en goed eindspel gewonnen door de Golfballen. Ook hole 2 viel ten prooi aan de gebroeders, maar hole 3 werd na een prima chip met een gimmie teruggenomen. Na 3 holes dus 1 up voor de jong gedienden. Hole 4 een par 4 langs de stijle Ierse kust werd solide gewonnen door de gebroeders Roosen. 2 up andermaal. Hole 5 werd gehalved. Maar daar waren ze weer de oude rotten in het vak, S & S wonnen 6 een lange par 5. Werd het toch weer spannend? Helaas, hole 7 en 8 waren weer voor de Golfballen en daarmee leek het pleit beslecht. 3 up! Nog even werden de messen geslepen door Ger en Kees, maar het jong gebroed liet zich niet van de wijs spelen. Uiteindelijk na 10 holes werden de Golfballen terecht de winnaar van deze match en daarmee nummer 1 van de poule. S & S vielen terug naar plek 4 van de poule. De Golfballen spelen nu de halve finale tegen de Single Ladies van Myrte van Dijk en Margo van Bodegom. En nu kan ik het vermelden: De dames van Albatros Team spelen in de kleine halve finale tegen De Toppers te weten Niels van de Scheer en Rene Leegstra.

Vervolg van de wedstrijden na de poule fase:

Grote halve finale: Single Ladies tegen De Golfballen. (plaatsen 1 t/m 4)

Kleine halve finale: Albatros Team tegen De Toppers (plaatsen 5 t/m 8)

plaatsen 3: The Birdies tegen Team Condor (plaatsen 9 t/m 10)

plaatsen 4: S & S tegen Big Brothers. (plaatsen 11 t/m 12)

De teams krijgen de speeldata nog door per mail.

  • Golfbanen
  • Golfpro info
  • Indoorcompetitie 2019/2020
  • Contact