Verslag grote indoorfinale d.d. 14 maart 2019

finalewedstrijd: B & B tegen The Single Ladies.

Hoewel al weer een paar weken geleden gespeeld, wil ik jullie het verslag van deze finalewedstrijd tussen enerzijds de heren Bas Sibum en Bert-Jan Hidding en anderzijds de dames Myrte van Dijk en Margo van Bodegom niet onthouden. Het heeft zolang moeten duren omdat ik nu pas ben bekomen van de spanning van deze wedstrijd………….. Een golfwedstrijd die het wat betreft amusementswaarde zeer goed had gedaan op het golfkanaal van Ziggo. Maar wie weet is dit iets voor de toekomst! (knipoog)

De wedstrijd werd gespeeld op Bay Hill, Orlando, Florida, bekend van o.a. de Arnold Palmer Invitational. Beide dames hadden hun trouwste supporter meegenomen als caddy.

90 minuten indoorgolf greensome, dat was het uitgangspunt. Het werden er uiteindelijk ruim 120 minuten voordat de beslissing viel.

De heren kwamen goed uit de startblokken en wonnen hun eerste 2 holes. Ze werden direct al wat joviaal en de sfeer werd uitgelaten ontspannen. En zoals we weten, moeten heren dat niet doen. De dames pakten de strohalm op en vochten zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. De heren leken sto├»cijns, maar de onzekerheid sloop merkbaar in hun spel. Opeens waren het 2 “boeren” met kiespijn, want de dames stonden na 8 holes weer square. Hole 9 was een win voor de heren, maar Myrte en Margo wisten op de secondewijzer op hole 11 -net voor het einde van de wedstrijd- toch weer langszijde te komen. Hole 12 werd vanwege onderhoudswerkzaamheden overgeslagen en vanaf hole 13 was het dus SUDDEN DEATH. 5 holes werden aansluitend gehalved ofwel tied. Op hole 16 bijvoorbeeld had Bas een put van 1,7 meter voor de win. Helaas gemist. Op hole 17 had Myrte nu een put voor de win van 1,4 meter en helaas ook mis! Op naar de laatste hole! Iedereen lag nu aan het zuurstofapparaat of liep in het clubhuis te ijsberen. Uw verslaggever kreeg zelfs zeer lage rugpijn van de enorme spanning.

En toen was het opeens over. Op hole 18 ging er iets fout in de approach van de green bij de dames en plotseling hadden de heren 2 puts voor de win. Uiteindelijk mocht Bas de winnende “penalty” nemen en boelkloedig als hij was; de put viel.

Een lang indoorseizoen kwam zo ten einde. Met 2 trotse runners-up, Margo en Myrte en 2 zeer gelukkige winnaars Bert-Jan en Bas.

De winners take it all: Zij gaan met Albatros Indoorgolf een dagje golfen op the Dutch deze zomer. Heren gefeliciteerd!

Albatros Indoorgolf bedankt alle deelnemers aan dit succesvolle en vaak gezellige golfindoor-seizoen. Jullie deelname werd zeer gewaardeerd en we hopen jullie volgend seizoen weer te ontmoeten. Wij wensen jullie nu een heerlijke golfzomer toe!

Harm en Ciska Nieman

  • Golfbanen
  • Golfpro info
  • Indoorcompetitie 2019/2020
  • Contact