Verslag van een “kraker” in poule A d.d. 14-01-2019

Vanavond stond er slechts één wedstrijd in poule A op het programma, maar dat was dan ook een “kraker” van jewelste! B & B tegen De Golftoppers. Twee ongeslagen teams tot nu toe. Hoe het hen verging……?

B & B tegen De Golftoppers:

Bas en Bert-Jan ( B & B) tegen Helgo en Erik (De Golftoppers). Drie echte golftoppers en een jongeman die het er “een beetje bij doet”, maar zeer beslist golftalent heeft. De winnaar van deze partij zou zo goed als zeker deelnemer zijn aan de finaleronde……, dus er stond wat op het spel!

Het speelveld was deze ronde Old Head in Ierland. Prachtige omstandigheden. Lekker zonnetje en bijna geen wind. Beide teams lieten van scratch af aan goed technisch spel zien. Gezien het niveau was de verwachting dat de holes op een detail beslist zouden gaan worden. Kleine foutjes zouden genadeloos afgestraft gaan worden. En dat was dus ook zo.

De Golftoppers waren net niet scherp genoeg in het begin en stonden na 2 holes 2 down. Dat was even slikken, maar na onderling beraad werd uit een ander vaatje getapt. Hole 3 een square, maar 4 en 6 werden “boelkloedig” in the pocket gespeeld door de Golftoppers. Level par dus na 6 holes. 7 en 8 vielen ten prooi aan B & B en de wedstrijd leek te zijn beklonken, maar De Golftoppers rechten andermaal hun rug en bij hole 12 stond de partij weer level. Het snelle spel van beide teams maakte dat hole 13, een moeilijke par 3, de beslissing zou moeten gaan brengen. Bert-Jan opende met een prachtige drive. Op de dancefloor net aan de rand van de green. 12 meter van de hole. Bas zijn afslag kom dit niet evenaren en verdween in de hoge rough. Helgo had de lengte maar zijn bal draaide met een lichte fade naar rechts in de hoge rough. Erik sloeg ten dele “in de mat” en zijn bal was simpelweg te kort en kwam tot stil stand in de semi-rough. Duidelijk voordeel dus voor B & B met hun bal op de green. Er bleef dus over een put tegenover een chip. De chip van Erik pakte te kort uit en daarmee was de wedstrijd over. De put van B & B werd door Bas keurig verwerkt tot een gimmie. 1 up en de winst voor B & B.

Zij gaan door naar de finale ronde. We hebben dus een fantastische wedstrijd gezien. Jammer dat Ziggo de wedstrijd niet rechtstreeks wilde uitzenden op hun golfkanaal.

  • Golfbanen
  • Golfpro info
  • Indoorcompetitie 2019/2020
  • Contact